Novo pravilo u Bundesligi, dozvoljeno će biti pet izmjena tokom jednog susreta

Njemačka Bundesliga nastavlja se u subotu, a umjesto dosadašnje tri zamjene fudbalera, do kraja sezone će svaka ekipa moći zamijeniti pet igrača, objavio je Njemački nogometni savez.

Međunarodni odbor nogometnih saveza (IFAB), tijelo koje je nadležno za pravila fudbalske igre, objavilo je ranije da organizatori takmičenja sada mogu dopustiti timovima da izvrše pet izmjenatokom utakmice i šestu u slučaju da se igraju produžeci.

Njemačka Bundesliga bit će prva liga koja će uvesti ovo pravilo, što će sigurno olakšati već sada velike probleme timovima.

Savez je također objavio da će ove sezone važiti i pravilo o ispadanju iz Prve i Druge lige, kao i da prvenstva mogu biti produžena i nakon 30. juna.

U subotu se nastavlja prvenstvo, a najzanimljivija utakmica je derbi između Borussie Dortmund i Schalkea. Uprava Borussije je zamolila svoje navijače da se ne okupljaju u gradu jer će to sprječavati policija.

Ovo su parovi 26. kola Bundeslige: Hoffenheim- Hertha, Augsburg- Wolfsburg, Fortuna Dusseldorf- Padeborn, RB Leipzig- Freiburg, Borussia Dortmund- Schalke, Eintracht Frankfurt- Borussia Monchengladbach, FC Koln- Mainz, Union Berlin- Bayern Munich, Werder Bremen- Bayer Leverkusen.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore