Oglasio se brat Fikreta Hodžića: Odakle, i čemu toliki gnjev i mržnja prema ovoj firmi?

Nakon saopštenja iz Srebrene maline, zatim i njenog vlasnika Fikreta Hodžića na društvenim mrežama oglasio se i njegov brat Redžep Hodžić uposlenik firme Srebrena malina.

Protekle sedmice javnost je saznala detalje o spornoj nabavci respiratori iz Kine u kojoj je učestvovao vlasnik firme Srebrena malina i TV voditelj Fikret Hodžić. Nakon otkrića medija o nepravilnostima u ovom procesu Tužilaštvo Kantona Sarajevo i SIPA pokrenuli su istragu.

Brat Fikreta Hodžića obratio se javnosti na svom Instagram profilu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti bez intervencija.

“Poštovani prijatelji, poznanici, novinari i svi građani koji ste posljednjih dana komentarisali firmu Srebrena malina.

Moje ime je Redžep Hodžić. Uposlenik sam pomenute firme, i ovim putem želim Vam se obratiti.

Za početak, vratimo se samo nekoliko dana unazad, tačnije u drugu polovinu marta. Svjetski, ali i mediji u našoj zemlji pišu o tome koliko je teško nabaviti respiratore, koliko je vrijedna ova oprema, i kako je postala najveća potreba u vrijeme pandemije koronavirusa.

Ovo su samo dijelovi pojedinih tekstova domaćih medija:

“Kako su distributeri respiratora u našoj zemlji rekli, jedan uređaj može koštati od 50 do 100 hiljada KM”. “Od početka krize u Kini potražnja je ogromna, a ona je eksplodirala posljednjih mjeseci. Kako saznajemo, klasičnim kanalima trenutno je nemoguće kupiti respirator.

Niko i ne pita za cijenu, već samo za rokove isporuke, a oni bi po regularnim kanalima bili najmanje četiri mjeseca ” Portal Slobodna Evropa prenosi izjavu predsjednika Srbije, koji kaže da je respirator nekad koštao 26.000 eura, a danas ne može da se kupi ni za 300.000 eura.

Nakon ovih tekstova, želio bih skrenuti pažnju na jedinu tačnu informaciju posljednjih dana.

Firma Srebrena malina sa sjedištem u selu Sućeska, nedaleko od Srebrenice uspjela je jedina da nabavi 100 respiratora za svoju državu u vremenu kad je to skoro nemoguće, kako prenose prijatelji sa portala klix.ba. Njih 80 već je u državi, a preostalih 20 će biti dopremljeni prvim letom domaće kompanije Fly Bosnia. Pitanja su jednostavna: Odakle, i čemu toliki gnjev i mržnja prema ovoj firmi? Zbog čega se minimalizira njena vrijednost? Kako odjednom da cijene enormno padnu, a Vi ste izvještavali da je suprotno? Šta je zapravo cilj vrijeđanja njene osnovne djelatnosti? Da li ste Vi dragi prijatelji iz medija dobili saopćenje iz Državne agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, da Srebrena malina posjeduje sve dozvole za uvoz respiratora? Zbog čega smo zadnjih dana stavljeni na stub srama? Zaključak nek bude citat velikog književnika Sidrana: ‘Kad bi sad ugledali Sizifa,kako gura kamen,počeli bi za kamen navijati’ Odakle, i čemu toliki gnjev i mržnja prema ovoj firmi?”, stoji u njegovoj objavi na društvenoj mreži Instagram.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Poštovani prijatelji, poznanici, novinari i svi građani koji ste posljednjih dana komentarisali firmu Srebrena malina. Moje ime je Redžep Hodžić. Uposlenik sam pomenute firme, i ovim putem želim Vam se obratiti. Za početak, vratimo se samo nekoliko dana unazad, tačnije u drugu polovinu marta. Svjetski, ali i mediji u našoj zemlji pišu o tome koliko je teško nabaviti respiratore, koliko je vrijedna ova oprema, i kako je postala najveća potreba u vrijeme pandemije koronavirusa. Ovo su samo dijelovi pojedinih tekstova domaćih medija: “Kako su distributeri respiratora u našoj zemlji rekli, jedan uređaj može koštati od 50 do 100 hiljada KM”. (klix.ba) “Od početka krize u Kini potražnja je ogromna, a ona je eksplodirala posljednjih mjeseci. Kako saznajemo, klasičnim kanalima trenutno je nemoguće kupiti respirator. Niko i ne pita za cijenu, već samo za rokove isporuke, a oni bi po regularnim kanalima bili najmanje četiri mjeseca ” (klix.ba) Portal Slobodna Evropa prenosi izjavu predsjednika Srbije, koji kaže da je respirator nekad koštao 26.000 eura, a danas ne može da se kupi ni za 300.000 eura. Nakon ovih tekstova, želio bih skrenuti pažnju na jedinu tačnu informaciju posljednjih dana. Firma Srebrena malina sa sjedištem u selu Sućeska, nedaleko od Srebrenice uspjela je jedina da nabavi 100 respiratora za svoju državu u vremenu kad je to skoro nemoguće, kako prenose prijatelji sa portala klix.ba. Njih 80 već je u državi, a preostalih 20 će biti dopremljeni prvim letom domaće kompanije Fly Bosnia. Pitanja su jednostavna: Odakle, i čemu toliki gnjev i mržnja prema ovoj firmi? Zbog čega se minimalizira njena vrijednost? Kako odjednom da cijene enormno padnu,a Vi ste izvještavali da je suprotno? Šta je zapravo cilj vrijeđanja njene osnovne djelatnosti? Da li ste Vi dragi prijatelji iz medija dobili saopćenje iz Državne agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, da Srebrena malina posjeduje sve dozvole za uvoz respiratora? Zbog čega smo zadnjih dana stavljeni na stub srama? Zakljucak nek bude citat velikog knjizevnika Sidrana: “Kad bi sad ugledali Sizifa,kako gura kamen,počeli bi za kamen navijati”.

Ein Beitrag geteilt von Redžep Hodžić (@redzep.hodzic) am