Oglasio se harmonikaš sa “korona-derneka”: Bošnjo je ekspert za sve i sve mora prokomentirati

Muzičar Haris Kaltak oglasio se povodom sinoćnjeg korona-partyja na kojem je bio i on. Kaltak inače svira sa mnogim poznatim pjevačima.

“Dragi prijatelji, pošto cijelo jutro dobijam poruke od vas, dužan sam vam se obratiti i objasniti neke stvari.

Prije svega, jako je ružno što samo gledate jednu stranu priče i ljude tek tako etiketirate na osnovu jednog propusta. U redu, greška je napravljena, prihvatamo odgovornost, je li nas sad treba linčovati?

Ali, u redu, takav smo narod, razumijem i to”, poručio je Kaltak.

Istakao je kako mnogi pjevači koji su prisustvovali “korona-derneku” redovno učestvuju na humanitarnim koncertima, akcijama. Mišljenja je kako su sve to, dobri ljudi, zaboravili i ljude tako izvrijeđali da je to za ne povjerovati.

“S druge strane, mnogi od vas redovno derneče po vikendicama, kućama, ali eto, vjerovatno niste toliko zanimljivi pa niko o tome i ne vodi računa. I siguran sam još da bi mnogi od vas i potrčali da budu u društvu s ovim ljudima. Sad se ljudi razapinju na sve moguće načine, jer ipak – Bošnjo je ekspert za sve i mora sve prokomentirati.

Naravno, imate puno pravo, ali eto, ako neko prizna grešku, prihvati odgovornost – čemu ovolika pompa”, istakao je.

Muzičar je poručio kako razumije da je svima dosadilo u kućama, da su mjere možda oštre, pogotovo djeci, te da se nada da će ovo što prije proći.

“Zaista mi je žao što mislite da se ovim činom htjelo pokazati da je kao neko iznad zakona i države.

Svi griješimo, ako je ovo moj najveći grijeh, super je.

Iako najmlađi, prihvatam svaku odgovornost za sinoćnji događaj. Budite pozdravljeni i svako dobro.

P. S. I još nešto, možda jeste ružno izgledalo, ali vam je i grehota što optužujete ljude koji nisu pili da su pili. Ja ne konzumiram alkohol nikako. I mnoge druge kolege koje su bile tu nisu pile. Kad se već pozivate na ramazan, sramota je nekoga i optužiti a niste ni bili tu”, zaključio je Kaltak.

koronavirus party
korona- dernek