Osma samostalna izložba RIkarda Druškića bit će održana u online formi

Osma samostalna izložba sarajevskog umjetnika Rikarda Druškića bit će održana uskoro u online video formi, a sva sredstva prikupljena od prodaje radova bit će donirana organizaciji Pomozi.ba.

U saradnji s Hibridom koji je spremio muziku za ovaj video, te učestvovao u realizaciji projekta ova dva kreativca šalju poruku kojom žele da u doba pandemije, skrenu pažnju na nešto lijepo i kreativno, te pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

“U vrijeme pandemije, moj svijet je življi nego prije, iako je dolaskom virusa planeta prividno stala. Vjerujem da smo svi u strahu, da nam nedostaju stare navike i druženja. Ja sam svoje strahove pretvorio u stvaranje, ne samo zbog potrebe da sačuvam duh, već i iz želje da naučim nešto za one kojima je potrebna pomoć”, kazao je Druškić.

U produkciji projekta učestvovali su i Elma Hodžić, Benjamin Čengić i Goran Lukić.

“Izložba će biti realizovana iz dva dijela. Prva, na kojoj će biti fokus humanitarna prodaja uz kratki video od 3 minute na društvenim mrežama, a 21 dan nakon toga i duža verzija, u kojoj će radovi biti predstavljeni detaljnije”, kazao je Druškić.

Radovi će biti dostupni u A4 i A3 formatu, po cijeni 30 i 50KM.