Ozvaničen završetak radova na rekonstrukciji druge linije kosog lifta na Ciglanama

U petak, 8. maja 2020. godine načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je zajedno sa sekretarom Općine Mirsadom Lingo, predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić i ministricom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihadom Glamoč ozvaničio završetak rekonstrukcije i druge linije kosog lifta na Ciglanama.

Podsjećamo, u decembru 2019. godine, načelnik Ajnadžić i direktorica firme „Euro Prost“ d.o.o. Gračanica Refija Begović potpisali su ugovor za postavljanje druge kabine kosog lifta na Ciglanama. Vrijednost ovog ugovora iznosi 600.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar.

Prva faza ovog projekta, odnosno stavljanje u funkciju prve kabine kosog lifta, je okončana krajem 2018. godine, za šta je izdvojeno više od 800 hiljada KM, od čega je Općina Centar obezbijedila 525 hiljada KM, a Vlada Kantona Sarajevo 300 hiljada KM.

kosi lift

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog završetka radova na rekonstrukciji druge linije kosog lifta.

“Ono što slijedi je tehnički prijem i stvaranje uvjeta za upotrebnu dozvolu, a vjerujem da će u narednih desetak dana ta procedura biti okončana. Koristim priliku da se zahvalim Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo na podršci u ovom značajnom projektu, svakako i izvođaču radova.

Obnovom ovih liftova naši sugrađani će imati puno bolji prevoz kabinama izgrađenim po najsavremenijim evropskim standardima i za manje novca koje izdvajaju za kartu. Nama je također drago da smo za ovaj posao ponovo angažovali domaću kvalitetnu firmu. Želim reći da ćemo u narednom periodu nastaviti sa uređenjem naselja Ciglane, u skladu sa zahtjevima građana sa ovog mjesnog područja”, pojasnio je Ajnadžić.