Plišani medvjedići pomažu u održavanju fizičke distance u njemačkom restoranu

Restoran Beef’n’Beer koji se nalazi u njemačkom gradu Hofheimu, umjesto traka sa upozorenjem i pregrada od pleksiglasa koristi plišane medvjediće kako bi držali propisanu socijalnu distancu.

Također, vlasnik restorana smatra da tako održava ugodniju i opušteniju atmosferu u restoranu, a dojam gostiju to i potvrđuje.

Naime njemački ugostitelj postavio je velike plišane medvjede za stolove, tako da na svakom drugom stolu se nalaze medvjedići koji su zaslužni za fizičko distanciranje u restoranu.

Plišane životinje izgledaju mnogo više prijateljski od traka s upozorenjem ili pregrada od pleksiglasa, rekao je Musa Gezer, vlasnik restorana Beef’n’ Beer u Hofheimu, na zapadu zemlje.

“Gosti su to jako, jako dobro primili, osmijeh im je zagarantiran”, poručio je vlasnik restorana.

Fotografije velikih plišanih medvjeda za stolovima preplavile su društvene medije i izazvale oduševljenje.

“Odlična ideja”, “Genijalno”, “Ovo će me sigurno oraspoložiti”, samo su neki od komentara korisnika na internetu.

Njemački restorani polako počinju raditi nakon što su nekoliko sedmica bili zatvoreni zbog pandemije. Otvaranja su za sada ipak sporadična zbog pravila koja zahtijevaju fizičku distancu među gostima, ali i zbog njihovog straha, jer virus još cirkulira.

Wir haben genug Absperrband und Gaffa Tape gesehen!!

Wir lassen die Teddy‘s los…die fühlen sich ziemlich wohl und haben jeden zweiten Platz belegt 🤷🏽🧸 🤷🏼‍♀️ #malwasanderes #abstandhalten

Posted by BEEF’n BEER on Wednesday, 20 May 2020