Preminuo je legendarni glumac Jerry Stiller

Glumac Jerry Stiller, najpoznatiji po ulogama u serijama Seinfeld i Kralj Queensa, preminuo je u 93. godini.

Njegov sin, također glumac Ben Stiller, potvrdio je očevu smrt te rekao da je bila prirodna.

“S tugom objavljujem da je moj otac, Jerry Stiller, umro prirodnom smrću. Bio je divan otac i djed, te najposvećeniji muž supruzi Anne čak 62 godine. Jako će nam nedostajati. Volim te tata”, napisao je Ben na Twitteru.

Glumica i komičarka Anne Maera, supruga Jerryja Stillera preminula je u 86.godini. Pored Bena imali su i kćerku Amy, koja je također u glumačkim vodama.

Na početku karijere, glumac i Anne su oformili komičarski dugo Stiller and Maera koji je djelovao u 60-ima i 70-ima. Pojavljivali su se u showu Eda Sullivana, a kratko su imali i svoju sit-com.

Najpoznatija uloga Jerryja Stillera je defitivno uloga Franka Costanze u seriji Seinfeld. Malo je onih koji ne znaju za njegovu kultnu izreku “Serenity now!” ili za praznik ”Festivus” koji pada na 23.decembar koji je Costanza pokrenuo kao oblik borbe protiv božićnog konzumerizma.

Best of serenity now

This is from Seinfeld. I don’t own the rights to this, I just want to share my favorite moments from this great show.

Također, glumio je Arthura Spoonera u Kralju Queensa. Iako je rekao da bi htio otići u penziju nakon završetka snimanja Seinfelda, pristao je na ulogu, te je tumačio čak 9 godina.

Best of Arthur Spooner (Compilation) | The King of Queens | TV Land

Here are Arthur Spooner’s best moments from the King of Queens. Watch every night on TV Land! For more King of Queens, click here: https://bit.ly/2q8BfsM #Th…

Za uloga Franka Constanze bio je nominiran za Emmy, a osvojio je američku komičarsku nagradu.

Glumio je i u filmovima Zoolander, Heavyweights, Hot Pursuit, The Heartbreak Kid i Zoolander 2.