Preminuo mladi sarajevski producent Rijad Fazlić Kolateral

U Sarajevu je jučer preminuo mladi producent Rijad Fazlić Kolateral.

Ovu informaciju je na svom Instagram profilu objavio bh. reper Adnan Hamidović Frenkie koji je poručio da je odlazak ovog mladog producenta ogroman gubitak za cijelu domaću scenu.

“Napustio nas je naš drug Rijad Fazlić Kolateral. Bio si uvijek simpatičan, predobar, duhovit i kao takvog ćemo te pamtiti brate naš. Tvoj odlazak je ogroman gubitak za cijelu domaću scenu i falit će nam tvoja zezancija u studiju! Vole te tvoji drugovi!”, napisao je Frenkie.

Grupa Helem nejse također je na svojoj Facebook stranici istakla koliko su bili ponosni što su imali priliku poznavati ovog mladog i odličnog producenta, te uživati u njegovoj muzici.

“Sa velikom tugom primili smo vijest da nas je napustio naš dugogodišnji poznanik, drug i kolega Rijad Fazlić Kolateral. Bio je nevjerovatno talentovan muzičar i producent, a iza sebe je ostavio neizbrisiv trag u historiji BH hip hop scene. Njegove pjesme će živjeti, svi ćemo biti ponosni što smo ga poznavali i uživali u njegovoj muzici. Posljednji pozdrav za brata Kolu, počivaj u miru, gigante”, poručili su Helem nejse na svojoj Facebook stranici.

 

Kolateral je sarađivao sa brojnim poznatim imenima domaće hip hop scene, poput Frenkija, Kontre, Indiga, Black Beriza, Stoposto, Jale Brata, Helem nejse.

Svojim jedinstvenim radom ostavio je veliki trag na muzičkoj sceni, a od njega se danas opraštaju svi oni koji su pratili i cijenili njegov rad. Uzrok smrti još uvijek nije poznat.