Siniša Kisić preminuo

Preminuo Siniša Kisić, bivši gradonačelnik Brčkog i član Olimpijskog komiteta BiH

Siniša Kisić, bivši gradonačelnik Brčkog i potpresjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hecegovine preminuo je sinoć u 66. godini u brčanskoj bolnici.

Kisić je već duže vrijeme bio bolestan, potvrđeno je Faktoru.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić uputio je u svoje osobno i uime brčanske vlade telegram saučešća porodici Kisić, u povodu smrti Siniše Kisića, prvog gradonačelnika Distrikta.

“Izgubili smo čovjeka koji je bio oličenje akcije, predanosti poslu i dužnostima. Naš grad ostao je bez jednog uglednog sugrađanina, velikog sportiste i sportskog radnika, ostao je bez čovjeka koji se rijetko pronalazi u javnom životu naše lokalne zajednice” navodi se u telegramu.

Milić navodi kako će Kisićev rad tokom mandata na mjestu gradonačelnika, ali i na drugim dužnostima koje je obavljao, ostati upamćen, a rezultati “nakon svega što smo preživjeli u posljednjem desetljeću 20. stoljeća trajat će u sjećanjima svih koji su ga poznavali, a posebno njegovih kolega i suradnika”.

“Ubijeđen sam da dijelim žaljenje svih onih koji su imali priliku upoznati Sinišu Kisića što nije uspio da se izbori i pobijedi opaku bolest. Ako netko danas treba biti ponosan i ako je u bolu, onda je to obitelj Kisić jer je imala takvog čovjeka za sina, supruga, oca, brata, djeda, prijatelja” navodi u sućuti gradonačelnik Milić.

Kisić je rođen 1954. godine, a bio je uspješni sportista i privrednik. Bio je potpredsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine nakon ujedinjenja ovog tijela. Također bio je predsjednik Odbojkaškog kluba Jedinstvo.

Kisić je imao i respektabilnu karijeru u odbojci gdje je nastupao za reprezentaciju Jugoslavije u svim kategorijama (96 nastupa), a tri godine je bio najbolji sportista Brčkog.

Sahrana Siniše Kisića obavit će se sutra.