Šatro/ U BiH se snima prva horor serija “Visok datum”

Refresh produkcija je snimila prvu klapu serije “Visok datum”, prve horor serije bazirane na istinitom događaju.

Radnja serije prati priču glavnog junaka Amira, koji bez stranačkih leđa pokušava da preživi strahote života u glavnom gradu od prvog do prvog u mjesecu. Režiser filma Ademir Kenović kaže da će ovo biti najpotresnije ostvarenje koje je ikad snimljeno u Bosni i Hercegovini, piše šatro. info.

“Amir predstavlja sve one koji pogrbljenih leđa koračaju kroz život, bore se, svakodnevno primaju udarce i trpe poniženja koja su ispod svake granice ljudskosti. Priča počinje tako što Amir odbija učlaniti se u političku stranku, ima završena dva stepena pravnog fakulteta, te nikada nije imao priliku da radi u struci. Svoju koru hljeba teško zarađuje radeći najteže fizičke poslove od danas do sutra i zbog toga nema vremena posvetiti se sebi, izaći, opustiti se, družiti s prijateljima ili eventualno pronaći djevojku. Serija će imati jako šokantne obrte. Vjerujemo da će gledatelje ostaviti bez daha. Ko uspije gledati seriju ugašenog svjetla u sobi, taj je heroj”, ističe Ademir Kenović.

Sukob počinje već u prvim epizodama, kada Amira izda njegov najbolji prijatelj, koji ga je prethodno pozvao da pristupi njegovoj stranci, a ovaj odbio.

“Ono što je specifično za seriju je to da neće biti karikiranja, te će se horor ovakve situacije realizovati isključivo onako kako izgleda u stvarnom životu. Fikret, njegov dojučerašnji najbolji prijatelj nakon što Amir odbije ponudu da uđe u stranku, svim silama se trudi da dobije odbijenicu na bilo kojem poslu u struci. Čak i kada dobije privremeni ugovor za fizičkog radnika u nekoj građevinskoj firmi, Fikret izlobira kod vlasnika da Amira maksimalno maltretiraju na radnom mjestu, sve s ciljem kako bi teže predeverao vrijeme na poslu”, dodao je Kenović.

Emitovanje serije bi trebalo početi na jesen u sklopu programa TVSA, a termin prikazivanja bi bio odmah nakon prenosa skupštine Vlade Kantona Sarajevo, dakle u udarnom terminu.