Svi ljetni festivali u Republici Srpskoj bit će održani

Organizatori festivala “Run And More Weekend”, “Nektar OK fest”, “Moto fest” i “Fresh Wave” festivala donijeli su odluku su da nastave započete pripreme kako bi realizovali najavljene događaje.

Institut za javno zdravstvo RS-a poslao je dopis u kojem stoji da se sva četiri festivala mogu održati tokom jula i augusta uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka koje tada budu na snazi.

Primarni cilj tokom trajanja festivala maksimalna zaštita posjetilaca, učesnika izvođača i članova timova, piše Moja Banja Luka info.

Goran Ćorić, direktor “Run And More Weekend” festivala rekao je da se nada da će naredne sedmice biti pozitivne za sve nas i da ćemo zajedno dočekati stabilizaciju situacije u zemlji kako bi ogli uživati u sportsko-muzičkim događajima u julu i augustu u RS-u.

Termin održavanja ovog događaja je od 3. do 5. jula, a koncept festivala je ostao nepromijenjen.

“Fresh Wave” festival, Održat će se od 6. do 8. augusta na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

“Nektar OK fest”, koji se održava na Tjentištu, bit će prolongiran za august, a tačan datum festivala biće uskoro poznat.

Četvrti festival “Moto fest Banjaluka 2020” će se održati 21. i 22. augusta iako su ljubitelji dvotočkaša navikli da se ovaj skup organizuje mnogo ranije. Na “Moto Festu” nastupiće Nele Karajlić, “Galija”, Kerber, “Bjesovi”, “Love Hunters”, Đorđe David, Ivana Peters te “Daddy Cool”.