Tegeltija uputio čestitku novinarima povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija uputio je čestitku novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u BiH, kao i drugim zaposlenima u sredstvima javnog informisanja povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija.

“Ovaj datum nas podsjeća na to koliko je odgovorna uloga novinara koji se, tragajući svakodnevno za istinom, bore za slobodno, demokratsko i prosperitetno društvo. Važnost prenošenja tačnih, blagovremenih i provjerenih informacija došla je u punom kapacitetu do izražaja u jeku pandemije koronavirusa”, navodi Tegeltija u čestitki.

Posebno priznanje, kao i zahvalnost uputio je novinarima, fotoreporterima, snimateljima i tehničkim ekipama na terenu i u redakcijama koji su u vanrednim i složenim okolnostima odgovorno, tačno i blagovremeno informisali cjelokupnu javnost u BiH o pandemiji koronavirusa, doprinoseći da se sačuvaju životi i zdravlje građana.

“Današnji dan prilika je da se ukaže i na značaj osnovnih principa slobode medija i njihove uloge u jačanju demokratskog društva, a zadatak svih nas koji smo nosioci funkcija jeste da medijskim radnicima omogućimo da svoj posao obavljaju sa što manje prepreka i poteškoća.

Još jednom želim da vam čestitam Svjetski dan slobode medija i poželim bolji profesionalni i lični standard, uspješan rad i dobro zdravlje “, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.