U Brčkom skraćen policijski sat, u ponedjeljak moguće otvaranje kafića

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH u četvrtak je izmijenio zapovijed o zabrani kretanja osobama na području Brčko distrikta BiH te je od sada zabranjeno kretanje u razdoblju od 22 do 5 sati.

Od te zapovijedi izuzimaju se svi zaposlenici koji obavljaju službene dužnosti ili su uključeni u provedbu mjera i aktivnosti u vezi s proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog korona virusa kao i zaposlenici u pravnim osobama u kojima se radi kontinuiteta proizvodnje rad odvija u smjenama.

U skladu s tim, izmijenjena je i zapovijed o radnom vremenu te privredni subjekti mogu prilagoditi svoje radno vrijeme, s tim što moraju završiti s radom najkasnije sat vremena prije policijskoga sata, odnosno do 21 sat, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

Gradonačelnik Brčkog i zapovjednik Stožera za zaštitu i spašavanje Siniša Milić najavio je daljnje ublažavanje mjera i naredbi koje su donesene s ciljem prevencije i zaštite od širenja koronavirusa na području Distrikta.

“Pododjel za javno zdravstvo zadužen je da za sjednicu u petak pripremi procedure rada i ponašanja za djelatnosti kojima će biti omogućen rad, kao i procjenu za donošenje odluke o skraćenju razdoblja izolacije na 14 dana”, rekao je Milić, prenosi N1.

On je dodao da će najvjerojatnije biti predloženo da u ponedjeljak 11. maja s radom počnu ugostiteljski objekti, trgovine garderobom i frizerski saloni, dok bi naredne sedmice trebala biti donesena odluka i o uvjetima za početak rada vrtića.

“S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, koja je rezultat dobrih preventivnih mjera i odgovornog ponašanja naših sugrađana, za očekivati je da će u narednim tjednima doći do potpune normalizacije stanja, naravno, pod uvjetom da nam se ne dogodi nešto nepredviđeno i uz potrebu pridržavanja naloženih individualnih zaštitnih mjera”, rekao je Milić.