Udruženje “BH novinari”: Sreća što Sanja Vulić nije novinarka, samo bi nam pokvarila opšti dojam

Udruženje “BH novinari” oglasilo se povodom obraćanja državne palamentarke i perjanice SNSD-a, Sanje Vulić.

Podsjetimo, državna parlamentarka Vulić omalovažavala je jučer novinarku N1 Adisu Imamović.

“Ja vam nisam kriva što ste novinar, ali… novinarstvo je odlično.”

Ovu kontradiktornost u svojoj izjavi povezala je Sanja Vulić, na pitanje smatra li visoku platu opravdanom bez obzira na to da li je Parlament BiH zasjedao ili ne. Omalovažavala je novinarku N1 Adisu Imamović.

“Ja sam birala svoj posao gospođo. Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom platom. Ne, ja vas ne vrijeđam. Ja vama kažem – ja sam birala svoj poziv, ja sam poslanik, zakon je definisao toliku platu. (N1: Da li mislite da zaslužujete 5. hiljada maraka?) Ja da sam željela manju platu, ja bi se bavila nečim drugim”, kazala je Vulić.

“Gospođa ili gospođica živi od naših poreza, a koliko znam u svom dosadašnjem javnom djelovanju samo se sramotila. Između ostalog je sramotila čak i neke religijske postavke jer je živog čovjeka, svog stranačkog šefa – proglašavala za Boga. Sreća je što nije novinarka, mislim da bi nam samo pokvarila opšti dojam”, kazao je Marko Divković, predsjednik Udruženja “BH Novinari”.

Stranački šef Sanje Vulić izjavio je da poštuje novinarstvo. No, o tome koliko Milorad Dodik poštuje novinare svjedočile su njegove učestale uvrede, psovke, nipodaštavanja novinara.

“Naravno, ja poštujem sve novinare, ali isto tako poštujem i stav svih nas koji se bavimo politikom da možemo da kažemo svoj stav. Ovo djeluje da je grubo, ali to mogu da procjenjujem samo iz vaše interpretacije – to što je naša poslanica rekla. I prije svega, poslanici ne odlučuju o visini svoje plate, to je uređeno ranije”, kazao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, prenosi N1.