Video/ Teksaški ljubitelj Disney-a napravio minijaturni Disneyland od Lego kockica

Teksaški obožavatelj Disney-a po imenu John Wayne Daugherty, odlučio je stvoriti minijaturni Disneyland koristeći se Lego kockicama.

Njegov je dizajn sadržavao sve, od dvorca s malim likovima do replike glavne ulice, čak postoji i pokretni vlak koji izgleda poput onog u tematskom parku, piše Insider.

Na YouTube-u je objavio video snimke minijaturnog Disneylanda kako bi Lego fanovi širom svijeta mogli bolje pogledati njegovu kreaciju.

John Wayne Daugherty veliki je Lego obožavatelj, a igračke skuplja već 4 godine.

U razgovoru za Insider, Daugherty je rekao da se za Legose zainteresirao nakon što je u jednoj lokalnoj trgovini kupio komplet Lego kockica. Vrlo brzo nakon toga osmislio je način kako će svoju ljubav prema Disneyu pretvoriti u svoj novi hobi.

“Moj prvi Lego set bio je polovni Ferris kotač kojeg sam kupio u obiteljskoj prodavaonici ovdje u Texasu. Obožavam zabavne parkove i vožnje, a Ferris kotač mi je oduvijek bio omiljen” rekao je John za Insider

“Otprilike šest mjeseci nakon kupnje Ferris kotača, izašao je Disney dvorac Lego set, zatim vrtuljak i tada sam pomislio: ‘Mogao bih napraviti svoju verziju parka Lego Disneyland” rekao je John.

Disneyevi obožavatelji kažu kako im je Lego Disneyland barem malo nadoknadio otkazani odmor.

Daugherty i njegova obitelj planirali su tijekom proljetnih praznika posjetiti Disney World u Orlandu na Floridi, ali naravno morali su otkazati nakon što su se parkovi privremeno zatvorili.

“Ovo mi je pomoglo da se malo zabavim u Disneyju, a da zapravo ni nisam tamo” rekao je.

Daugherty obično čuva svoju Lego kolekciju i u svojoj blagovaonici i u spavaćoj sobi. Ali budući da se socijalno distancira, uspio je gotovo cijelu svoju zbirku prenijeti u jedan prostor.

Daugherty ubuduće planira proširiti svoju kolekciju i nada se da će Disney i Lego nastaviti suradnju.

John u budućnosti želi posvetiti jednu sobu svojim kreacijama i igračkama.