Zarini kupci se žalili na neobične poze modela

“Ukoliko uradite savršenu snimku, nije bitno u kojoj ćete pozi ostati”, čini se da je veliki modni brend Zara ovu ideju shvatio bukvalno.

Osim što su i poznati po čudnim odjevnim kombinacijama, španski je brend svoje kupce opet ostavio u čudu, prenosi Klix.ba.

Naime, kupci su se počeli pitati šta zapravo rade djevojke na njihovim fotografijama. Modeli koji sjede na šporetu, oni koji lebde u zraku poput Spidermana ili se kupaju u vodi izazvali su negativne kritike jer kupci ne mogu raznati kakve predmete ovaj brend uopće prodaje.

Foto: Zara
Foto: Zara

Modni div Zara dio je Inditex grupe koja je u 2019. godini izvijestila o porastu prodaje za sedam posto, postavljajući nove rekorde u prihodima, dobiti i gotovini.

Inditexov portfelj uključuje i druge uspješne modne marke poput Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius i mnoge druge. Međutim, Zara se ističe kao posebna liderica koaj je zauzela 29. mjesto na listi najboljih svjetskih marki, a nadmašila je čak i švedski gigantski modne brend H&M.

Foto: Zara
Foto: Zara

Tajna uspjeha Zare je u njihovoj strategiji da idu ruku pod ruku s novim modnim trendovima i originalnost. Zara nikada ne dizajnira istu odjeću dva puta. Kada se proizvod rasproda nikada ga nećete naći isti u prodaji.

Osim toga Zara u svojim prodavnicama dva puta sedmično dobija novu robu.