Akciju “Grad u Zemaljskom” podržali mnogi: Botanička bašta muzeja ispunjena dječijom igrom i smijehom

Zemaljski muzej BiH u saradnji sa Gradom Sarajevom vrata svog jedinstvenog ambijenta otvorio je 1. juna za sve učenike osnovnih i srednjih škola.

Da je akcija “Grad u Zemaljskom” naišla na pozitivne reakcije i sjajnu posjećenost kako učenika, učiteljica, roditelja tako i slučajnih prolaznika koje je dječiji smijeh privukao ovoj najstarijoj instituciji u BiH, svi su se uvjerili danas.

Foto: sarajevo.ba
Foto: sarajevo.ba

Alma Gotovac, Belma Softić i Maja Hasaničević, učiteljice Osnovne škole Čengić Vila I organizirale su zajedničku posjetu četvrtih razreda kako bi na ovaj način obilježili kraj školske godine.

“Odlučile smo da iskoristimo ovu jedinstvenu priliku da dođemo sa našim razredima i družimo se dva sata u najljepšem ambijentu i pokažemo djeci neprocjenjive zbirke eksponata, a da se pri tom zabave, vide i nauče nešto novo. Učenicima četvrtih razreda će zasigurno ovaj dan ostati u lijepom sjećanju”, poručile su učiteljice Osnovne škole Čengić Vila I.

Također, Larisa Đapo, direktorica Udruženja za kreativno i zabavno učenje PlaySchool došla je organizirano sa grupom kako bi djeci priredili nezaboravno druženje.

“Želimo da kreiramo djeci pozitivne emocije na muzej, kako bi i oni kasnije, kad odrastu i formiraju svoje porodice, dolazili sa svojom djecom”, istakla je Đapo.

Besplatan ulaz za školarce traje do 7. juna. Zemaljski muzej je otvoren u terminu od 10:00 do 19:00 sati.