Ako želi Martineza, Barca do 7. jula mora platiti 110 miliona

Barcelona do 7. jula mora platiti 110 milijuna eura ako želi Lautara Martineza. To je trenutno teško za očekivati, da će Barca izdvojiti toliko novca za Martineza, ponajviše zbog situacije sa koronavirusom, koja je uzdrmala budžete najvećih svjetskih klubova.

Prošle sedmice u medijima se pojavila informacija da je Barcelona već postigla sporazum sa Martinezom o petogodišnjem ugovoru po kojem bi zarađivao 12 miliona eura po sezoni.

“Inter ne želi prodavati svoje najbolje igrače, već želimo dovoditi pojačanja kao što to rade veliki klubovi. No, u slučaju Lautara Martineza ruke su nam u određenoj mjeri vezane, jer postoji odštetna klauzula od 110 miliona eura, i ako Barca plati taj iznos i Martinez želi otići, onda mi tu ne možemo ništa. No, Barcelona mora do 7. jula dati ponudu, jer odštetna klauzula ima vremensko ograničenje”, kazao je za talijanske medije Giuseppe Marotta.

Barcelona nudi da dio odštete bude u novcu i dvojicu svojih igrača, Nelsona Semeda i Samuela Umtitija. No, Inter inzistira da odšteta bude isplaćena u novcu, te u cijelosti u jednoj rati.