Autor romana “Game of Thrones” otkrio detalje o nastavku priče

Autor romana “Game of Thrones” George R. R. Martin obradovao je svoje obožavatelje informacijom kako napreduje u pisanju nastavka popularne priče, otkrivajući da mu izolacija pomaže u pisanju.

Pisac se smjestio u svoju planinsku kolibu iz koje je obavijestio fanove da će nastavak “Winds of Winter” biti vrlo izazovan sa vrlo isprepletenom i složenom radnjom.

“Svakodnevno provodim duge sate radeći na ‘Winds of Winter’ i stalno napredujem. Jučer sam završio novo poglavlje, a još jedno prije tri dana, te još jedno prošle sedmice”, kazao je Martin otkrivajući da je dobar dio knjige već napisan.

Ipak, kako piše Men’s Health, nemojte misliti kako to znači da ćete “Winds of Winter” imati odmah u svojim rukama. Martin ima još posla da dovede priču do kraja, a kako otkriva, bit će do ogromna knjiga.

Pisac kaže kako mu je žao jer je otkazao svoju posjetu Novom Zelandu jer mora neprekidno raditi na nastavku.

“Posljednje što mi trenutno treba jest dugi prekid od pisanja koji bi me mogao koštati ovog sadašnjeg zamaha. Wellington mogu posjetiti i sljedeće godine kada se nadam da će i pandemija i ‘Winds od Winter’ biti završene”, kazao je Martin.

Martin je također otkrio i nekoliko detalja o likovima Westerosa otkrivši da bi “Arya mogla ubiti nekoga”.

Podsjećamo, prošle godine autor je sugerisao da bi do jula mogao dovršiti “Winds of Winter”, ali ga je u tome spriječila situacija s pandemijom koronavirusa.