Bild: Odbijena ponuda Reala od 80 miliona eura za Kaija Havertza

Njemački Bild donio je ekskluzivnu informaciju da je Real Madrid ponudio čak 80 miliona eura za najtraženijeg igrača u Evropi, veznjaka Bayer Leverkusena Kaija Havertza, ali da je ovaj klub odbio tu ponudu.

Havertz je svojim igrama u ovoj sezoni privukao interes apsolutno svakog velikog kluba na svijetu i oko njega će se u narednom periodu voditi velika bitka, a o kakvom igraču i potencijalu se radi, najbolji je pokazatelj da je Real Madrid već sada pripremio ogromnu ponudu za njega.

Ranije su njemački mediji pisali da će Bayern u svoje redove pokušati dovesti ovog igrača, posebno iz razlog što je riječ o reprezentativcu Njemačke, ali njihov fokus trenutno je malo više okrenut prema Leoryju Saneu koji igra za Manchester City, a kojeg žele dovesti već godinu dana.

Bild piše da je Real Madrid spremio 80 miliona eura za igrača koji je u ovoj sezoni postigao 15 pogodaka i dodao osam asistencija, što je ponuda koja je za sada odbijena, a razlog da se u Bayeru nadaju da za njega mogu dobiti barem 100 miliona eura, s obzirom na to da je riječ o 20-godišnjaku koji je eksplodirao u ovoj sezoni. Real je čak, kako tvrdi Bild, ponudio i da Havertz još jednu sezonu ostane u Njemačkoj.

Pored Real Madrida, u borbi za potpis ovog igrača su Barcelona, Liverpool, Manchester United, Chelsea i pomenuti Bayern, a kako je cijena narasla na minimalno 80 miliona eura, brojni svjetski klubovi izgubili su interes za ovog veznjaka jer jednostavno ne mogu platiti njegovo obeštećenje.