Branislav Borenović: Nema odustajanja dok se ne istraži nabavka medicinske opreme u RS-u

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), Branislav Borenović, tvrdi da su se u vrijeme epidemije koronavirusa bogatile osobe bliske vlastima, dok su građani bili zatvoreni u kućama.

On smatra da su prevare nabavke medicinske opreme, u Republici Srpskoj, teške nekoliko desetina miliona, i traži da se istraže do kraja, a odgovorni procesuiraju, prenosi Oslobođenje.

Borenović kaže da se isti “korona kriminal” odvijao i u FBiH i u RS-u i da je sve povezano sa vlasti u oba entiteta.

“Afera u vezi respiratora u RS je otkrivena slučajno, uporednim pregledom dokumenata i ogromnim cjenovnim razlikama u nabavkama koje smo dobili kao poslanici u Privremenoj istražnoj komisiji Poredstavničkog doma Parlamentrane skupštine BiH. Od prvobitnih informacija koje su već bile katastrofalne, iz dana u dan se otkriva širi obim pljačke. Danas već dolazimo do toga da je jedna firma iz Banje Luke, čiji su vlasnici usko povezani s vrhom vladajuće stranke, respiratore nabavili i uvezli po cijeni od 4,07 miliona KM, a Republici Srpskoj prodali za nevjerovatnih 15,1 milion KM, i ostvarili “bolesnu” razliku u cijeni od preko 11 miliona KM ili 300 posto”, tvrdi predsjednik PDP-a.

Predsjednik Partije demokratskog progresa smatra da niko ne smije zatvarati oči pred kriminalom i odgovorni moraju snositi posljedice.