Budi raja i doniraj sredstva za kampanju “Porasti svijete u(z) sretno dijete” Fondacije SBSS

Volonteri i volonterke Fondacije Stariji brat, starija sestra osmislili su fundraising kampanju Porasti svijete u(z) sretno dijete koja ima za cilj ukazati na potrebe mentorstva djeci u riziku, kao i prikupiti dodatna sredstva kako bi više djece dobilo priliku da ostvare prijateljski odnos sa svojom starijom braćom i sestrama.

Djeca uključena u projekt dolaze iz socijalno i materijalno ugroženih porodica i iz domova za nezbrinutu djecu, a volonteri su mladi studenti koji odvoje svoje slobodno vrijeme kako bi ga kvalitetno proveli sa djecom u potrebi.

Ovaj projekt se već 16 godina sprovodi u Sarajevu, stoga su volonteri Fondacije pripremili 16 razloga zašto je dobro podržati njihov rad i donirati u Fond SBSS.

1. Jer pomažete najugroženijoj kategoriji našeg društva – djeci i mladima.
2. Jer donacijom omogućujete jednom djetetu da kroz zdrav model ponašanja izraste u jaku i stabilnu ličnost.
3. Jer time pružate djeci priliku da vide da nije sve tako tmurno i negativno i da uvijek ima neko kome je stalo do njega i na koga se može osloniti.
4. Jer stvaramo prijateljstva za život.
5. Jer djeca u riziku dobiju podršku i ljubav starijeg brata ili sestre.
6. Jer omogućujete djeci da posjete kino, pozorište, muzej, žičara… sva ta neka mjesta koja se nama podrazumijevaju, a neka djeca nikad nisu imali priliku za to.
7. Jer se djeca uče lijepom ponašanju u različitim situacijama npr u restoranu, u gradskom prevozu i sl.
8. Jer djeca imaju priliku da probaju jela i napitke o kojima su mogli samo da sanjaju ranije.
9. Jer djeca kroz druženje sa starijim bratom ili sestrom uče razne sportske i rekreativne aktivnosti kao npr vožnja biciklom, roleri, klizanje, kuglanje i sl.
10. Jer pomažete mladim ljudima – našim volonterima da rade na jačanju svojih vještina i kompetencija i time se bolje pripreme za izlazak na tržište rada.
11. Jer djeci i volonterima omogućujete nova iskustva i prilike za učenje.
12. Jer 30KM mjesečno koje biste inače potrošili na kafe i cigarete nekome znači džeparac za najdraža druženja sa starijim bratom ili sestrom.
13. Jer donacijom za stariju i mlađu braću i sestru stvaramo zdravije i sretnije društvo.
14. Jer je ova fundraising kampanja djelo vrijednih volontera i donacijom podržavate njihov trud i zalaganje u bolje sutra za sve nas.
15. Jer činite dobro djelo!
16. Jer, znate i sami, dobro se dobrim vraća!

Donacijom u SBSS fond pomažete djeci u potrebi da dobiju podršku i mentorstvo starijeg brata ili sestre!

Više informacija o samoj kampanji i radu Fondacije Stariji brat, starija sestra potražite na mentorstvo.ba.