Damir Džumhur: Đoković godinama želi igrati u Sarajevu

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur pričao je za Sport Klub o Adria Touru, ali i o eventualnom održavanju US Opena pod okolnostima koje se igračima ne dopadaju.

“Osjećam se zaista dobro i radujem se što ću ponovo na teren. Nadam se kako ću se izboriti za ‘wild card’ za Adria Tour. To mi je definitivno cilj, igranje na ovom turniru u Beogradu. Stvarno sam dobro trenirao i imao sam već priliku igrati taj turnir na Kalemegdanu. Osjećam se dobro i vidjet ćemo kako će to izgledati na terenu”, rekao je Džumhur.

Bh. teniser je istakao da su svi teniseri još uvijek u nedoumici jer ne znaju hoće li se održati US Open.

“Čuli smo za neka pravila koje US Open želi postaviti, ali igrači se protive i ne žele igrati pod takvim okolnostima. Više ćemo znati nakon razgovora ATP-a i ITF-a. Svi se nadamo igranju što više turnira do kraja sezone, ali je na organizatorima odluka”, poručio je.

Džumhur je podvukao kako nije razmišljao kada mu je Novak Đoković predložio revijalni meč u Sarajevu za kraj Adria Toura.

“Odmah sam želio doći jer Novak je godinama želio doći u Sarajevo i organizovati tako nešto. Ovo je bila idealna prilika pa sam bez razmišljanja pristao na meč za kraj Adria Toura”, dodao je Džumhur.

Džumhur od danas počinje nastup na TSS turniru, koji je kvalifikacioni za Adria Tour koji se tokom vikenda igra u Beogradu, prenosi Klix.