Elzina Pirić: Fadil Novalić je potrošio novac građana Federacije BiH

Zastupnica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, Elzina Pirić izjavila je na današnjoj vanrednoj sjednici da Fadil Novalić mora otići s pozicije premijera Federacije BiH.

Pirić je istakla kako je jedina istina koju su predstavnici vlasti izgovorili na današnjoj sjednici riječi potpredsjednice Federacije BiH i načelnice Federalnog štaba civilne zaštite Jelke MIlićević: “Ja nisam potpisala odluku o prijenosu sredstava!”

“Jedino iznad te izjave stoji akt koji je jasno pokazao da sedam miliona budžetskih sredstava nije prenijela ministrica, nego piše jasno na odluci ‘za’ i potpis od Fahrudina Solaka. Sumnjam da je to Solak potpisao”, istakla je Pirić, dodavši kako se to treba utvrditi.

Navela je kako je Solak odgovarao Novaliću.

“Nas ne treba brinuti Solak, nego prvi čovjek Vlade Federacije BiH koji je izgubio kontrolu nad svojim podređenima. Fahrudin Solak je odgovarao Fadilu Novaliću”, istakla je Pirić.

Ona je poručila kako je Novalić potrošio novac građana FBiH, piše klix.

“Fadil Novalić je potrošio pare građana Federacije BiH. Čuveni rebalans je usvojen u dva različita teksta. Nikada nije otklonjena sumnja oko čuvenog korona-zakona. Ja ne prozivam pojedince iz SDA. Fadil Novalić je premijer i on je isturena ličnost. On mora snositi odgovornost”, istakla je Pirić.