Festival bh. drame Zenica: Treći dan donosi mnoštvo zanimljivih sadržaja

U toku je 19. festival bosanskohercegovačke  drame Zenica 2020- online, a treći dan dnonosi mnoštvo zanimljivih sadržaja u okviru pratećeg i glavnog programa. 

U jutarnjem terminu putem oficijelne stranice Bnp.ba i putem Youtube kanala BNP Zenica u 10:30 sati bit će emitovana izložba pozorišnih fotografija autora Draženka Jurišića, a u 11 sati će biti upriličena promocija monografije “Čehov u Sarajevu“ autorice Adijate Ibrišimović-Šabić.

O monografiji će govoriti Marina Katnić-Bakaršić, Almir Bašović, Jelena Grebenar, Adijata Ibrišimović-Šabić. Moderatorica promocije je Merima Handanović.

U popodnevnom terminu od 17 sati u okviru Pratećeg programa bit će upriličen Forum mladih bh. dramatičara u kojem učestvuju: Dario Bevanda, Nejra Babić, Džejna Hodžić, Adnan Lugonić i Nedžma Čizmo. Program moderira Hasan Džafić.

U redovnom terminu održavanja Glavnog festivalskog programa od 19:30 sati će biti emitovano scensko čitanje dramskog teksta “Ugasimo svjetlo“ autorice Lejle Kalamujić. U scenskom čitanju učestvuju glumice iz ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Faketa Salihbegović-Avdagić i Sabina Kulenović. Rediteljica scenskog čitanja je Lajla Kaikčija.