Human gest: Mladić iz Sarajeva vratio veliku sumu novca koju je pronašao na tramvajskoj stanici

Da je Sarajevo oduvijek bilo prepoznatljivo po dobrodušnosti i humanosti svojih građana dokaz je i današnji gest mladića koji je sasvim slučajno pronašao veliku sumu novca na tramvajskoj stanici, te odlučio isti vratiti vlasniku.

Adem Ivazović, 20-godišnji mladić koji je zaposlen kao security u migrantskom centru u Blažuju za Sarajevsku seharu opisao je sasvim slučajni događaj u kom je ispao heroj i postupio kao savjestan građanin.

“Danas oko 13 sati sa svojim ocem sam prolazio pored tramvajske stanice na Otoci. Otac je prvi ugledao torbicu u kojoj je bila velika suma novca, te mnogo tramvajskih karata, po čemu sam zaključio da je vlasnik iste uposlenik GRAS-a. Iskreno, to je bilo veliko iskušenje za mene kao i za svakoga ko bi se našao u takvoj situaciji. Nakon pronalaska uputio sam se u policijsku stanicu, gdje je već bio prijavljen nestanak torbe. Uspio sam vratiti sve što sam pronašao vlasniku”, rekao je Ivazović za naš medij.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Kako ističe, susret sa vlasnikom bio je veoma emotivan, obzirom da je učinio mnogo human gest, te pomogao svom sugrađaninu.

“I njemu i meni bilo je drago, jer sam ga usrećio. To je zapravo bio njegov pazar koji je trebao predati u firmu kako bi kao i ja dobio platu na kraju mjeseca”, rekao je ovaj mladić za Sarajevsku seharu.

Ovakav gest svakako je dokaz da su ljudskost i solidarnost osnovne odlike svakog savjesnog građanina Sarajeva, a kako ističe Ivazović, niko se nije obogatio od tuđeg novca.

“Smatram da sam učinio pravu stvar jer se niko nije obogatio od tuđeg novca”, rekao je Ivazović.