Jusko i Selimović uputili čestitke hrabrim policajcima

Danas su u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo ministar Ismir Jusko i policijski komesar Nusret Selimović primili i sa istima se zadržali u dužem, ugodnom razgovoru policijske službenike Četvrte PU Nermina Dokaru i Muamera Hurića.

Povod prijemu je bila jučerašnja intervencija policijskih službenika u stanu na Alipašinom polju, kada je policijski službenik Dokara Nermin, uz asistenciju kolege Hurića, na petom spratu zgrade preko balkona prešao iz jednog u drugi stan i pružio pomoć djevojčici koja je određeno vrijeme, bez nadzora, boravila sama u stanu, te je plačem i pozivima upomoć skrenula pažnju građana koji su o tome obavijestili policiju.

Ministar Jusko i policijski komesar Selimović izrazili su zahvalnost i uputili čestitke policijskim službenicima na iskazanoj ličnoj hrabrosti i odlučnosti da na takav način reaguju u navedenoj situaciji, rizikujući pri tom i vlastitu sigurnost.

Tom prilikom su posebno naglasili kako je ovo još jedan u nizu primjera profesionalnog i požrtvovanog odnosa kojeg iskazuju policijski službenici tokom vršenja svoje dužnosti, te da se ovakvim i sličnim postupcima jača neophodno povjerenje građana u njihovu policiju, a koje je prijeko potrebno za što bolji i sigurniji ambijent u našem društvu.

Policijskim službenicima su uručeni prigodni pokloni, te će isti u skladu sa važećim propisima biti i novčano nagrađeni.