Mario Gomez napušta Stuttgart

Gomez je dresu Stuttgarta skupio je 229 utakmica, 109 pogodaka i 30 asistencija, a utakmica protiv Darmstadta 98 će mu biti posljednja u bijelom dresu.

Gomez je u dva navrata nosio dres Stuttgarta, prvo od 2000. do 2009. godine, a nakon  Bayerna, Fiorentinia, Bešiktaša i Wolfsburga, vratio su u januaru 2018. godine, za tri miliona eura, piše Olosbođenje.

Stuttgart je trenutno druga ekipa njemačke druge lige, a u posljednjoj utakmici prvenstva im treba minimalno remi kako bi osigurali direktni povratak u elitni rang njemačkog fudbala.

Mario Gomez 1
Mario Gomez

Još uvijek nije poznato hoće li Gomez nastaviti karijeru u nekom drugom klubu ili će ovo biti ujedno i kraj njegove karijere, budući da će uskoro napuniti 35 godina.

Gomez se može pohvaliti s mnoštvom ostvarenja, kako onih individualnih, tako i onih ekipnih. Od timskih, osvojio je tri naslova prvaka Njemačke (Stuttgart, Bayern dva), tursko prvenstvo (Bešiktaš), a Ligu prvaka osvojio je u sezoni 12./13.

Od individualnih ostvarnje Gomez je bio izabran za fudbalera godine u Njemačkoj (2007. godine), a bio je i najbolji strijelac njemačkog (10./11.) i turskog prvenstva (15./16.).