Sjednica

Naredna 26. sjednica Skupštine KS održat će se u Domu mladih

Članovi Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo dogovorili su na danas održanoj sjednici da se ranije zakazana 26. sjednica Skupštine održi u Domu mladih KSC “Skenderija”, u utorak 16. juna ove godine, sa početkom u 10:00 sati.

Pomenuta sjednica će se održati u Domu mladih, zbog potreba poštivanja i primjene mjera propisanih naredbom Federalnog kriznog štaba donesenom 29. maja ove godine, prema kojoj je neophodno osigurati boravak učesnika određenog događaja u zatvorenom prostoru, uz obavezno propisanu fizičku distancu od dva (2) metra između osoba.

Ranije najavljeni dnevni red ove sjednice bit će dopunjen je i Informacijom o zaštiti zraka u Kantonu Sarajevo (razmatrat će se kao tačka 3.), Prijedlogom odluke o proglašenju 5.februara “Danom sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Grada Sarajeva od agresora u periodu opsade 1992-1995. godine” (razmatrat će se kao tačka 5.), Prijedlogom Odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji nekretnina u skladu sa članom 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH između Bajrić Alije sa jedne i Kantona Sarajevo koje zastupa Ministarstvo saobraćaja – Direkcija za puteve i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo sa druge strane u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale, dionica Kranjčevićeva-Bare-Hotonj (razmatrat će se kao tačka 12.), te Prijedlogom Odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji nekretnina između Kanton Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja – Direkcija za puteve i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo kao kupca na jednoj strani i Bajrić Alije, Bajrić Senada i Čolaković Enise, kao prodavaca na drugoj strani u skladu sa članom 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH u svrhu izgradnje saobraćajnice Prve transverzale, dionica Kranjčevićeva-Bare-Hotonj (razmatrat će se kao tačka 13.).

Dogovoreno je i da se treći nastavak 25. radne sjednice, a koji je bio zakazan za isti dan ali s početkom u 09:00 sati, odloži dok se ne prikupi kompletna dokumentacija za preostalu tačku dnevnog reda.