Općina Centar nabavila i podijelila 540 sadnica voća svojim sugrađanima

Danas je počela podjela sadnica voća za stanovnike pet mjesnih zajednica Općine Centar.

Sadnice je, po nalogu općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića, nabavila Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar.

“Kantonalno javno komunalno preduzeće “Park” je bilo zaduženo za nabavku sadnica koje smo distribuirali po mjesnim zajednicama, dok je Općina Centar izdvojila finansijska sredstva u iznosu od 18.980 KM. Sveukupno je nabavljeno 540 sadnica koje ćemo podijeliti u pet ruralnih mjesnih zajednica po domaćinstvima koja imaju prostornih mogućnosti za sadnju”, objasnila je Đenita Bogunić-Kešelj iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje.

Nabavljene su sadnice jabuke, kruške, šljive, trešnje i kajsije.

“Tokom dana planiramo podijeliti sadnice domaćinstvima sa područja mjesnih zajednica „Pionirska dolina“, „Hrastovi-Mrkovići“, te „Nahorevo“. Tokom sutrašnjeg dana na rasporedu za podjelu sadnica voća su stanovnici iz mjesnih zajednica „Betanija-Šip“ i „Soukbunar“. Na inicijativu općinskog načelnika spiskove smo radili u saradnji sa savjetima ovih mjesnih zajednica koje najbolje poznaju stanje na terenu i koji su predložili dobitnike sadnica koji imaju uslove za sadnju”, izjavio je Sendin Muharemović, šef Odsjeka za mjesne zajednice Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar.