Općina Centar podržala ekološku akciju “Metimo ispred svog praga”

Općina Centar Sarajevo je lokalna zajednica koja veliku pažnju posvećuje očuvanju i zaštiti okoliša.

Tome u prilog govore i brojne ekološke akcije čišćenja i uređenja okoliša, ali i ozelenjavanja životnog prostora. Udruženje građanki i građana Novi Centar iniciralo je akciju čišćenja Ciglana pod nazivom “Metimo ispred svog praga”. Općina je kao i svaki put do sada prepoznala društveno odgovorne inicijative, te će podržati navedenu aktivnost.

Udruženje je pozvalo komšinice i komšije da u subotu 6. juna od 9 do 11 sati skupa pometu svoje naselje, a Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine će obezbijediti dio neophodnih sredstava kako bi ova građanska akcija polučila što bolji rezultat. Pored navedene službe, akciju će podržati i uposlenici Službe za investicije i komunalni razvoj, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelave, uposlenici preduzeća Park i Rad, te članovi savjeta mjesne zajednice. Ovom prilikom bit će obezbijeđene i sadnice drveća koje će biti zasađene.

“Odlučni da pitanja čistoće i sigurnosti svog naselja ne prepuštaju slučaju, spremni da zavrnu rukave, volonteri i entuzijasti Novog Centra ovom simboličnom akcijom najavljuju svoju odlučnost da se ujedinjeni pobrinu za svoju zajednicu i skupa rade na poboljšanju uslova življenja u njoj”, saopćeno je iz udruženja.

S obzirom da je pitanje okoliša uvijek u fokusu djelovanja Općine Centar, ova lokalna zajednica će se sa svojim raspoloživim kapacitetima pridružiti akciji i pozvati i druge organizacije, ali i neformalne grupe, da zajednički učinimo našu životnu okolinu što ugodnijim mjestom življenja.