Općina Centar pozvala predstavnike FK Sarajeva da potpišu Memorandum o razumijevanju

Predstavnici Općine Centar, na čelu s načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, pozvali su predstavnike FK Sarajevo da potpišu Memorandum o razumijevanju, koji je prvi korak za davanje stadiona Asim Ferhatović Hase tom fudbalskom klubu na upravljanje i korištenje.

FK Sarajevo je odbilo da potpiše “nepotpun” Memorandum, a prema njemu FK Sarajevo bi stadion dobio na upravljanje i korištenje za jednu konvertibilnu marku mjesečno sve do privođenja objekta namjeni u skladu s regulacionim planom.

Iz “Bordo kluba” ubrzo su odgovorili na prijedlog Općine Centar. Istaknuto je kako “dostavljeni Memorandum o razumijevanju predstavlja nedovršen dokument kojim nisu definisani odgovori na najvažnija pitanja koja godinama muče klub, navijače i širu javnost”.

FK Sarajevo je predstavnicima Općine Centar uputio nekoliko pitanja:

– U slučaju preuzimanja vlasništva nad stadionom, da li FK Sarajevo ima potpunu kontrolu nad ulaganjima i infrastrukturnim radovima na stadionu? Koje su daljnje obaveze FK Sarajevo?
– Da li ovo znači da Općina Centar namjerava prestati ulagati u stadion?
– O kojem vremenskom okviru upravljanja stadionom se radi?
– Šta će se desiti nakon privođenja objekta krajnjoj namjeni u skladu sa postojećim regulacionim planom? Šta to znači za FK Sarajevo?
– Šta se dešava sa trenutno iznajmljenjim prostorima u okviru stadiona – da li ona također prelaze pod upravljanje FK Sarajevo?

FK Sarajevo je poručilo da prije potpisivanja treba organizovati nekoliko sastanaka, na kojim bi se detaljno definisali uslovi ugovora.