Općina Centar: Uskoro počinje dodjela 560 plastenika

Služba za finansije, privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar je završila sa procedurom obrade pristiglih zahtjeva na objavljeni javni poziv dodjele plastenika.

Na ovaj javni poziv, koji je oglašen sredinom aprila ove godine i koji je bio otvoren mjesec dana, pristiglo je 572 zahtjeva, od čega je nakon obrade utvrđeno da 560 zahtjeva ispunjava propisane uslove javnim pozivom.

U odnosu na ranije javne pozive za dodjelu plastenika, koje Općina Centar objavljuje svake kalendarske godine, ovim pozivom osim samog plastenika od 18 metara kvadratnih sa dodatnom opremom dolazi i presad povrtnih kultura. U međuvremenu je također provedena procedura javnih nabavki za odabir firme koja će isporučiti plastenike i na tenderu je odabran konzorcij firmi Opšta zadruga „BIOS“ iz Visokog i „ITC“ d.o.o. Zenica, sa čijim predstavnicima je potpisan ugovor o isporuci plastenika sa dodatnom opremom i rasadnim materijalom.

Naredni korak je da načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, koji je inicijator ove ideje, potpiše ugovore sa dobitnicima ove donacije na osnovu čega će odabrani konzorcij firmi započeti distribuciju plastenika. Općina Centar je za ovaj projekat, koji ima za cilj ublažavanje ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa, iz svog budžeta obezbijedila 280.000 KM.