Ovogodišnji Exit bit će najveća zabava na svijetu

Da će Petrovaradinska tvrđava ovog ljeta biti muzički centar svijeta, potvrđuju i strani mediji koji su ovogodišnje izdanje Exit festivala već prozvali historijskim.

Velika proslava dvadesetog rođendana dvostrukog festivalskog šampiona Europe, donosi u prvoj od nekoliko objava više od 40 globalnih i regionalnih zvijezda čijim će ekskluzivnim nastupima ovog ljeta, od 13. do 16. augusta svjedočiti cijela planeta.

Robin Schulz, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Boris Brejcha, Artbat, Nina Kraviz, Tale of Us, Black Coffee i Ofenbach predvode moćan program superstarova koji su svoj put do Novog Sada potvrdili oduševljeni činjenicom da je Exit ponovo pronašao izlaz i postao najveća festivalska vijest godine.

Dvije glavne bine, impresivan main stage i legendarna mts dance arena, zajedno sa progresivnom elektronskom binom no sleep Novi Sad, u prvi talas uključili su imena koja su stvarala i postavljala trendove, mijenjala kod žanrova, često bilježeći, upravo na tvrđavi, svoje historijske nastupe.

Baš kao i na prvom Exitu, fanovi iz cijelog regiona spojit će se nakon izolacije uz dobro poznata imena kao što su Laibach i Obojeni program koji će ovom prilikom obilježiti i 40 godina svog rada, Massimo, Goblini, Buč Kesidi, Marko Nastić, Dejan Milićević, Insolate, Andrew Meller, Ilija Djoković, Kristijan Molnar, Coeus, Space Motion, After Affair, Lag, Monosaccharide i Bokee.

Ovogodišnji Exit centralna je tema svjetske muzičke industrije, čiji glavni akteri festival nazivaju „svjetlom na kraju tunela“. U augustu će tako biti otvoreno najmanje 20 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave, uz smanjen ukupno predviđeni broj posjetilaca, kojima će dostupno biti preko 90 posto od uobičajene površine festivala.

U prodaju su se vratile i četvorodnevne ulaznice po cijeni od 118 KM, putem službene stranice exitfest.org, kao i putem prodajne mreže kupikartu.ba i na svim njihovim prodajnim mjestina, a nakon restarta prodaje interesovanje je ogromno i trenutno je dostupna svega četvrtina smanjenog kapaciteta ulaznica, prenosi Oslobođenje.

Uz ovaj talas izvođača, već od srijede 17. juna stiže i omiljena akcija EXIT fanova „4+1“, koja se svake godine izuzetno brzo rasproda, a popularnost duguje činjenici da društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice, petu dobija na poklon.