Premijer Nenadić i ambasador Field: Najavljena podrška Kantonu Sarajevo u jačanju njenih institucija

Na danas održanom online sastanku premijera Kantona Sarajevo Maria Nenadića i ambasadora Velike Britanije u BiH Matthew Fielda izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog odlične saradnje koju je ova Ambasada uspostavila sa novoformiranom vlasti u Kantonu Sarajevo.

Premijer Nenadić je upoznao ambasadora o trenutnoj situaciju u Kantonu, o mjerama koje je KS poduzeo u borbi protiv pandemije koronavirusa, saopćila je Vlada KS. Ambasador je upoznat i o provedenim procesima javnih nabavki kao i o aktivnostima koje Vlada Kantona Sarajevo trenutno realizira na unapređenju projekata javnih radova te projekata podržanih međunarodnim i domaćim sredstvima kao i o implementaciji budžetskih i kreditnih sredstava za spomenute namjene.

“Trenutno nam je važna implementacija studije o restruktuiranju javnih preduzeća o čemu će narednih dana biti više riječi”, istakao je Nenadić.

Foto: Vlada KS
Foto: Vlada KS

Zajednička je ocjena da se stiču uslovi za nastavak organizovanja sastanaka Kantona Sarajevo sa zainteresiranim akreditiranim ambasadama u BiH po pitanju zajedničke realizacije određenih projekata. Na sastanku se govorilo i o zaštiti okoliša, javnim radova, implementaciji kreditnih sredstava u velikim projektima komunalne privrede i saobraćaja.

Ambasador Field je ovom prilikom najavio podršku Kantonu Sarajevo i u procesima restruktuiranja javnih kompanija, te podršku jačanju institucija Kantona Sarajevo u njihovim redovnim aktivnostima. Ocijenili su kako je odlična saradnja između Ambasade Velike Britanije u BiH i Kantona Sarajevo, a koja će rezultirati značajnim pozitivnim promjenama za građane Kantona Sarajevo.