Promjenjivi horoskopski znakovi: Prilagođavaju svoje potrebe i ciljeve okolini

Promjenjivi znakovi su zaokupljeni s promjenom stvari u nešto drugo. To se ne odnosi toliko na transformaciju koliko na kretanje na nešto drugo.

Naglasak je na prilagodljivosti u smislu da dok se fiksni znakovi opiru promjeni, promjenjivi znakovi to prihvataju. Promjenjivi znakovi završavaju ciklus i vode početcima nove grupe znakova.

Blizanci su zračni znak i stoga su zaokupljeni komunikacijom, riječima i umom. Blizanci će se prilagoditi svojoj okolini i stoga ne uzrokuju da stvari ustraju. Dok fiksni znakovi prilagođavaju okolinu prema svojim potrebama, željama i ciljevima; promjenjivi znakovi prilagođavaju svoje potrebe, želje i ciljeve prema okolini. I ako polje postane divljina, oni se prilagođavaju divljini. Na taj način oni prestaju činiti promjene potrebne da zadrže stvari kakve jesu i dopuštaju gotovo svaku vrstu pomjene. To vrijedi za sve promjenjive znakove. To ne znači da se promjenjivi znakovi nikada ne opiru promjenama ili da oni nikada neće pokušati postići ciljeve u sukobu sa okolinom, ali treba reći da je vjerojatnije da će odustati ili popustiti u odnosu na fiksne znakove.

Djevica je analitična i kritična. Na taj način Djevica donosi kraj nečemu čemu se prethodno vjerovalo.

Strijelac je deveti znak. Vatreni je znak. Iako je tražitelj znanja, njegov ključna fraza je: “Ja znam”. Strijelac donosi kraj neznanja otkrivanjem istine, tako da se traži konačno znanje.

Ribe donose kraj osjećaja kroz raspuštanje u jedinstvu svih stvari.

Izvor: tarot-horoskop. com