Samsungov Blu-ray player prestao raditi, a nikome nije jasan pravi razlog

Samsungov Blu-ray player se nije proslavio obzirom da su usljedili komentari i žalbe stotine nezadovoljnih korisnika kojima ovaj uređaj više ne radi, a razlozi još uvijek nisu razjašnjeni.

Kako prenosi Verge, pojedini korisnici prijavili su da ne mogu pokrenuti uređaje jer ostaju zaglavljeni u, kako kažu, beskonačnom stanju ponovnog pokretanja.

Drugi pak prijavljuju da čuju zujanje kao da uređaj pokušava učitati disk, iako u većini slučajeva u njemu nema diska.

Neki uređaji se jednostavno isključe brzo nakon uključivanja, a korisnici se također žale i da ne reaguju na naredbe i pritiskanje tipki. Čini se da problemi nisu ograničeni samo na jedan model s obzirom da je mnoštvo korisnika ostavilo svoje žalbe na Samsungovoj stranici za podršku korisnicima.

ZDNet je sugrisao da bi glavni krivac za ove kvarove mogao biti SSL certifikat kojem je istekao rok, a koji Blu-rey pleyeri koriste sa povezivanje sa Samsungovim serverima.

Iz Samsunga se još nisu oglasili s komentarom. Predstavnici kompanije koji odgovaraju korisnicima na poruke putem oglasne ploče na zvaničnoj stranici, su objasnili da kompanija istražuje nastale probleme.