Šatro/Nesvakidašnja situacija: Radnik proveo godišnji odmor bez poziva s posla

Nesvakidašnja vijest šokirala je ljude u Bosni i Hercegovini.

Naime, radnik u privatnom sektoru u Bosni i Hercegovini u javnost je istupio s izjavom da je svoj godišnji odmor proveo u miru i rahatluku, te da ga niko s posla nije zvao pedeset tri puta u toku neradnog dana.

“Ne mogu vjerovati da mi se ovo dogodilo. Mislim nije ovo meni prvi godišnji odmor, ali definitivno jeste prvi odmor tokom kog me niko nije zvao dvije hiljade puta dnevno da me pita gdje se nalazi neki bezvezni papir koji im ne treba ili registrator koji stoji hiljadu godina na istom mjestu za koji svi znaju. Budući da radim kod privatnika baš i ne smijem isključiti telefon čisto jer moram biti uvijek dostupan bez obzira da li je u pitanju radni dan, vikend ili godišnji odmor i ja sam svakako bio spreman na to da će me peglati minimalno svakih pola sata.

Kad je prošao prvi slobodan dan bez poziva, ja sam mislio da sam dobio otkaz. Ili to ili da mi ne radi telefon. Odmah sam zvao svog teleoperatera i šefa da se izvinjavam što sam bio nedostupan, ali tad mi je šef rekao da me nisu zvali uopće. Čak mi je rekao da me neće zvati ni narednih dana, jer razumije da sam na godišnjem odmoru. Sve mi je bilo sumnjivo, evo i sada ne mogu da dođem sebi”, izjavio je za portal Šatro zaprepašteni radnik Emir Rob iz Sarajeva.

Rob se, nakon što je pet dana bio na godišnjem odmoru, šesti dan vratio na posao i prekinuo godišnji odmor iz straha da će dobiti otkaz, budući da ga niko ne zove i ne ometa tokom odmora.