Šatro/ Porodice u BiH očajne jer se ove godine neće zadužiti za ljetovanje u Makarskoj

Mnogobrojne porodice u Bosni i Hercegovini dotakle su dubinu očaja nakon što su shvatile da se ove godine neće moći tradicionalno zadužiti kako bi proveli pet do sedam dana na luksuznom ljetovanju u Makarskoj.

Porodice su zbog ovako teške situacije odlučile da upute javni apel institucijama Bosne i Hercegovine da odgode pandemiju koronavirusa za oktobar, a do kada će isti, biti u mogućnosti da završe sve obaveze zaduživanja na vrijeme, piše šatro.

“Nema smisla stvarno. Prvo su nas tjerali da ostanemo u kućama, pa kasnije da nosimo zaštitne maske, a sad nas kao mole da ne putujemo van zemlje ukoliko to nije neophodno i čak da ljetujemo u domovini. Pa to više nema smisla. Vidite, mi pošteno radimo na našim robovskim poslovima, i žena i ja, kako bismo uspjeli da priuštimo našoj djeci da jednom godišnje odu na more i da se u Makarskoj provedu kao begovi. Jok, eto ja sad treba s familijom da idem u Mostar ili Boga pitaj gdje tačno po ovoj našoj državi. Pa prošlo je vrijeme kada su nas tjerali da putujemo po domovini da bismo je više voljeli, bar smo mislili tako. Mi nećemo pristati na to da zbog nekog izmišljenog virusa ne jedemo ove godine paštetu na plažama Makarske”, izjavio je za portal šatro predstavnik ugroženih porodica Amir Prohtjev.

Prohtjev je, na kraju razgovora, dodao da će unesrećeni građani, ukoliko im vladajuće strukture ne dozvole ljetovanje u Makarskoj i zaduživanje, izaći na ulice diljem Bosne i Hercegovine.