Svakodnevno održavanje čistoće i prohodnosti javnih površina u Starom Gradu

Odjeljenje za održavanje Aleje ambasadora, cestovnih pojasa i javnih površina Općine Stari Grad svakodnevno vrši čišćenje i uređenje brojnih lokaliteta širom općine.

Ovo Odjeljenje, koje djeluje pri Službi za investicije i komunalne poslove, oformio je općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić još 2017. godine sa ciljem ostvarivanja što bolje komunalne čistoće cestovnih pojasa i javnih površina na području Starog Grada, koje se itekako poboljšalo zahvaljujući ovom potezu.

Njihova primarna aktivnost jeste čišćenje površina obraslih travom i rastinjem sa posebnim akcentom na ferkventne saobraćajnice, što povećava sigurnost odvijanja saobraćaja. Također, uposlenici Odjeljenja vrše i druge poslove poput postavljanja i popravljanja saobraćajnih znakova, popravke oštećenih šahtova, rukohvata i slično.

„U posljednjem periodu Odjeljenje za održavanje Aleje ambasadora, cestovnih pojasa i javnih površina je radilo čišćenje na području mjesnih zajednica Širokača, Logavina, Sedrenik, Toka-Džeka, Bistrik, Medrese, Hrid-Jarčedoli, Mahmutovac, Sedrenik i Babića bašča“, pojasnili su u nadležnoj Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad, te dodali da se aktivnosti nastavljaju.