Think pink donira 300 paketa prve pomoći za novooperisane žene od karcinoma dojke u Sarajevu

Udruženje „Think Pink – Zajedno smo jedno” kroz projekat ReLOaD – regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu koji finansira Europska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP ) u BiH i uz podršku Općine Centar Sarajevo obezbijedilo je 300 paketa prve pomoći za svaku novooperisanu ženu od karcinoma dojke u Sarajevu.

“Na ovaj način svojim saosjećanjem i aktivnim učešćem zajednički radimo na promociji zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke. Svakoj ženi koja je prošla kroz teško i traumatično iskustvo poručujemo da nije sama i da ima našu podršku. Priprema i dodjela paketića prve pomoći za žene operisane od karcinoma dojke je dugogodišnja aktivnost Udruženja „Think Pink – Zajedno smo jedno“ koje je jedna od najuspješnijih organizacija u Bosni i Hercegovini koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena.

Paketi koje ćemo donirati Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sadrže: prvu pamučnu protezu, lopticu za vježbanje ruke, preparate za kožu na biljnoj bazi (mehlem za ožiljke, kantarionovo i ljiljanovo ulje), neseser, priručnik za korišćenje prirodnih nadomjestaka za samoliječenje i vodič za žene operisane od karcinoma sa svim neophodnim informacijama. Uz podjelu paketa prve pomoći novooperiranim ženama dijelit će se i jastučić Srce koji simbolično pruža emocionalnu i fizičku podršku oboljelim ženama, ublažava bol od hirurškog reza, štiti od slučajnih udaraca, pomaže ublažiti edem i napetost ramena. Uz ovo srce žene znaju da nisu same i da neko misli na njih”, poručili su iz Udruženja.

„Think pink – Zajedno smo jedno“ u BiH djeluje već 15 godina i svojim aktivnostima pomogli smo nekoliko stotina hiljada direktnih korisnika. Najprepoznatljiviji događaj koji organiziramo je Trka/Šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure”, koja je od 2008. godine na ulicama glavnog bosanskohercegovačkog grada okupila više od 60.000 građana.