Ukrajinska Zlatokosa ima kosu dugu dva metra: Šišanje ne dolazi u obzir

Ukrajinku Alenu Kravchenko (34) zadnji put je skratila kosu kada je imala pet godina.

Danas, njena kosa duga je 1.8 metara, zbog čega je dobila nadimak “ukrajinska Zlatokosa”.

Alena tvrdi da šišanje ne dolazi u obzir jer joj se sviđa njena duga kosa i ne može se ni zamisliti s kratkom. Dodaje da joj se sviđa izgled princeze iz bajke i zato nikad nije razmišljala o promjeni boje kose.

Ipak, priznaje da tako dugu kosu nije lako održavati.

“Nije mi teško ništa napraviti za kosu jer me usrećuje i dio je mene. Ona je moja ljepota i bogatstvo”, rekla je, prenose Nezavisne.

Nakon pranja kosu suši prirodno na zraku, a njeguje je s nekoliko proizvoda.

“Najvažnije ju je nikad ne sušiti fenom za kosu, a ne koristim ni figaro ni peglu za ravnanje, te ju nikad ne češljam dok je vlažna”, ispričala je Alena koja svoju kosu pere jednom sedmično i koristi prirodne maske i ulja.

“Njega sa profesionalnom kozmetikom je bitna ali i sama pravim maske sa sušenim voćem, orašastim plodovima i domaćim sirom”, objasnila je. Za imati ovako dugu i njegovanu kosu, trebate prije svega to stvarno željeti. A ostalo je onda lako”, zaključila je.

 

View this post on Instagram

 

Привет,мои хорошие!❤ Кто вчера не посмотрел сторис,у Вас ещё есть такая возможность!🙌 И так,видеть меня Вы будете сейчас чаще именно в таком формате.Как Вы знаете,директ забит и отвечаю только девушкам,которые просят совет и помощи.Комментарии вижу и стараюсь всем отвечать🤗Что Вы хотите от меня слышать?Какие темы Вас интересуют?На чём подробнее останавливаться? Hello my dear! ❤ Who didn’t watch the story yesterday, you still have the opportunity! 🙌 And so, you will now see me more often in this format. As you know, the direct is clogged and I respond only to girls who ask for advice and help. I see comments and try to answer everyone. What do you want to hear from me? What topics interest you? #interview#superlonghair#длинныеволосы#longhair#rapunzel#длиннаякоса#красивыедевушки#topgirls#odessagram#одесса#длиннаякоса#рапунцель#модельодесса#длинныеволосыукраина#длинныеволосыодесса#волосыодесса#superlonghair#sexiesthair#hairdiva#reallylonghair#longhairdontcare#hairstyle#hairfashion#famouspeople#longcurlyhair#hairstyles#рапунцельукраина#rapunzelukraine#longhairbeauty#workshop#украинскаярапунцель

A post shared by ❤Alena Kravchenko❤ (@alenuwka_longhair) on