Video/ Pridružite se virtualnom danu otvorenih vrata Sveučilišta/Univerziteta “Vitez”

Sveučilište/Univerzitet “VITEZ” poziva sve da im se pridruže u virtualnom danu otvorenih vrata i upoznaju se sa njihovom ponudom.

Na YouTube kanalu ovog Sveučilišta u periodu od 14 do 18h svi zainteresirani bit će u mogućnosti saznati sve informacije o studijskom procesu i upoznati se sa dijelom osoblja.

Sveučilište/Univerzitet “VITEZ” svoju viziju budućnosti temelji na pretpostavkama da se društva u regionu jugoistočne i istočne Evrope, nalaze u procesu promjena, reformi i tranzicija prema građanskom demokratskom društvu, koje karakterišu parlamentarni pluralizam, pravna država, vladavina zakonitosti i tržišna privreda sa dominacijom privatnog vlasništva.

Bez sumnje je da je tom novom vremenu potrebno novo, duboko znanje, koje, prije svega, znači iskorak iz postojećeg kulturno-civilizacijskog okruženja BiH ka novom pogledu na svijet i drugačijem pristupu ekonomiji, pravnom sistemu, zdravstvenoj zaštiti, diseminaciji informacija i sticanju znanja.

Holistički pristup fenomenu „dobra“ za svakog pojedinca podrazumijeva unapređenje njegovog individualnog i obiteljskog zdravlja, demokratizaciju znanja, slobodno odlučivanje i odgovornost, osiguravanje kvalitete življenja i integraciju pojedinca sa njegovim socijalnim okruženjem, porodicom i lokalnom zajednicom. U okviru tih zadataka Sveučilište/Univerzitet “VITEZ” nastoji na sebe preuzeti odgovornost edukatora.

Efikasnost i efektnost studija, atraktivnost multidisciplinarnih nastavnih programa koji korespondiraju sa budućim izazovima, te psihološko i poduzetničko animiranje studenata kroz primjenu interaktivnih pedagoških tehnologija u organizaciji i izvođenju nastavno-naučnog procesa, proizvodi visoku prolaznost kao funkciju prenijetih znanja i vještina studentima, ali i kao posljedicu visoke motiviranosti studenata.

Sveučilište/Univerzitet “VITEZ” je zakonski registrirana Nastavno-naučna ustanova u privatnom vlasništvu, koja posluje po zakonima BiH i zakonima Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna. Univerzitet je samostalna pravna osoba sa sjedištem u Vitezu.

Misija Sveučilišta/Univerziteta “VITEZ” je obrazovati studente da budu spremni za rješavanje složenih izazova u suvremenom poslovnom svijetu, služeći se iskustvom i primjerom najboljih svjetskih univerziteta, sa željom pomoći studentu, kao i društvu u cjelini.

Cilj Sveučilišta/Univerziteta “VITEZ” je kroz napredni i suvremeni Program studija realizirati Bolonjski proces i omogućiti priznavanje diplome u cijeloj Europi bazirajući se na visokom kvalitetu profesora i asistenata, a time oplemeniti studente znanjem i vještinama.