Zatvaraju se objekti za izolaciju karantinskog tipa u Republici Srpskoj

Republički štab za vanredne situacije naložio je  prestanak rada objekata za izolaciju karantinskog tipa u Republici Srpskoj, saopšteno je nakon sastanka ovog štaba.

Riječ je o objektima u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na lokaciji – stara pulmologija, Bolnici “Srbija”, Istočno Sarajevo, na lokaciji-stara pulmologija, te domovi učenika u Bijeljini, Trebinju i Doboju.

“Republički štab zadužio je koordinatore za zdravstvena pitanja u navedenim objektima da do 1. jula obave pregled lica koja se nalaze u izolaciji u navedenim objektima i u zavisnosti od medicinskog nalaza Higijensko – epidemiološkim službama nadležnih domova zdravlja dostave informacije i preporuče da se lica bez simptoma i sa blažim simptomima upute u kućnu izolaciju, a lica sa srednje teškim i teškim simptomima upute na bolničko liječenje”, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

HES službe nadležnih domova zdravlja zadužene su da od 30. juna lica sa testom pozitivnim na SARS-CoV-2 koja su bez simptoma i sa blažim simptomima upućuju u kućnu izolaciju, a lica sa srednje teškim i teškim simptomima upućuju na bolničko liječenje.

Štab je donio i Zaključak o donaciji direktnih antigenskih testova za dokazivanje “SARS-CoV-2” javnim bolničkim ustanovama, te prihvatio Informaciju o potrebi donacije direktnih antigenskih testova za dokazivanje “SARS-CoV-2” javnim zdravstvenim ustanovama.