Zračni horoskopski znakovi: Intelektualni i druželjubivi mislioci

Svaki od 12 horoskopskih znakova prema određenim sličnostima kao što su karakter, potrebe te način na koji ih izražavaju sudjeluje u podjeli horoskopa, a generalno se dijele po 4 elementa u koje spadaju: zračni znakovi, vodeni, zemljani i vatreni.

Zračni znakovi su Blizanci, Vaga, Vodenjak. Otvoreni su znatiželjni, druželjubivi i vole kontakt s ljudima, piše 24sata.hr. Neprestano teže novim mentalnim stimulansima i preokupacijama. Ovisnici su o društvenim mrežama i ne mogu zamisliti svoj život bez prijatelja. Silno se žele svidjeti drugima, simpatični su i trude se organizovati društvena okupljanja koja im predstavljaju izvor zabave, interakcije s drugima ali i izvore novih iskustava.

Pozitivne strane: društveni, pričljivi, bezbrižni, artikulirani, objektivni, prilagodljivi, kooperativni, sposobnost dubokog promišljanja.

Negativne strane: rastreseni, nestalni, nepraktični, hiperaktivni, manjak emotivnosti i empatije, apstraktne misli.

Što se tiče ljubavnih odnosa, zračni znakovi najskladnije romantične veze imaju s vatrenim znakovima – Ovnom, Lavom i Strijelcem. Poput zračnih znakova, vatreni znakovi su mislioci i radnici. Njihova strastvena priroda privlačna je zračnim znakovima koji uživaju gledajući kako njihovi partneri razgovaraju i istražuju intelektualne teme.

Zračni znakovi daju prednost dugoročnim vezama i najsretniji su s partnerima koji su ih voljni slušati kako beskrajno govore.

Kad su u dobroj fazi, znaju uživati u svemu što ih okružuje, a kad ih pak ščepa mrzovolja postaju praznovjerni, tjeskobni, pomalo i površni. Često mogu imati poteškoća s dišnim putovima i plućima. Jedna od njihovih slabijih strana je stalna mentalna napetost i budnost. Moraju se naučiti opuštati.