Advokati otkrivaju: Neobične stvari koje su bile okidač za rastavu braka

Svađe između partnera su normalna pojava, ali nekada one mogu izazvati velike probleme u vezi.

Iako se većina parova svađa oko sitnica, nekim parovima su te sitnice uzrokovale prekid odnosa. Jedna advokatska firma, Hawkins Family Law Firm, za The Sun je podijelila najneobičnije stvari oko kojih su se svađali sada rastavljeni parovi.

Najčešća svađa bila je oko podmetača za čaše, a događale su se svađe oko ljubimaca, poput papiga, pasa pa i pseće odjeće. No bile su svađe i oko neobičnih stvari poput antikviteta i obiteljskog nasljeđa.

Ovo je deset najneobičnijih stvari koje s pokrenule svađu:

  1. podmetači za čaše
  2. papiga
  3. pseća odjeća
  4. figurice iz Star Warsa
  5. psi
  6. staro ogledalo
  7. usisavač
  8. kućica za lutke
  9. bakina zdjela za voće
  10. vjenčani prsteni

Advokatska firma također je podijelila neobične priče uz ove svađe i stvari.

“Ona je bila jedini ljubimac, par nije imao djece pa su oboje htjeli papigu. Na kraju je papiga na sud došla u taksiju, plaćenom od suda, a par se svađao oko dijeljenja vremena s njom”, ispričali su.

Čak i oko malih sitnica, poput podmetača za čaše, izbila je velika svađa.

“Ovo je bio dugačak i težak slučaj s vrlo malo novaca. Zato je i svađa oko podmetača bila teška, čak i kada sam ja predložio da kupim nove, nije riješilo njihovu svađu. Njihov problem bio je što nisu mogli pustiti svoju vezu”, ispričao je jedan advokat.

No sasvim je normalno da se parovi tijekom rastave svađaju oko sitnica.

“Mnoge od tih svađa omogućuju strankama da se usredotoče na neku stvar kako bi se odigrala veća svađa unutar diskretnog mikrokozmosa. Često te svađe predstavljaju partnere koje žele provoditi kontrolu, bilo kao odraz prisile ili kontrolirajućeg ponašanja u njihovom bivšem odnosu ili kao tvrd stav kao dio šire pregovaračke strategije”, objašnjava Phillip Hunter, suradnik advokatske firme koja je podijelila ove priče.