Bazdulj Hubijar podržala Gavrankapetanovića: Vraćate ljudima vjeru

Književnica i doktorica Nura Bazdulj Hubijar pružila je podršku profesoru Ismetu Gavrankapetanoviću nakon što je pokrenut proces njegovog kažnjavanja zbog izjava o slučaju Nadin Smajlović odnosno odbijanju liječenja na KCUS-u i zabrani koju je izrekla direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Na svom Facebook profilu Bazdulj Hubijar je poručila kako profesor Ismet Gavrankapetanović vraća ljudima vjeru da su zdravlje i ljudski život svetinje onima koji ih liječe.

“Poštovani profesore,

Vaša ljekarska etika, vaš karakter i humanost vredniji su od života, kamoli licence. Da je ostalo bar malo ljekara i ljudi kakav sve vi, ovaj svijet bi bio ljepše i bolje mjesto. Vraćate ljudima vjeru da još ima onih kojima oboljeli čovjek nije samo tijelo, nije samo broj, da to tijelo ima i dušu, da su i zdravlje i ljudski život svetinje onima koji ih liječe. Što se mene tiče, oduzela bih licencu svima onima koji to vama žele uraditi. I kao čovjek i kao ljekar koji u medicini nije dao ni blizu koliko vi, ali kao ni vi, nikad nije prekršio svete zavjete Hipokratove zakletve, stojim uz vas pozivajući se na čast. Ne dam vas!

SVI SMO MI NADIN!”, napisala je Bazdulj Hubijar.