Sarajevska sehara
Saobraćaj u BiH
Saobraćaj u BiH
Sarajevskasehara.com » BIHAMK apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno
BiH Vijesti

BIHAMK apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno

Zbog nestabilnog vremena i povremene kiše u pojedinim krajevima BiH, te povećanja opasnosti od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, BIHAMK savjetuje oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Počeli su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Ljubine u Semizovcu (M-18).

Saobraćaj se iz smjera Tuzle preusmjerava na put Semizovac-Ilijaš-Podlugovi-Sarajevo. Vozila koja se kreću iz pravca Sarajeva prema Tuzli i Ilijašu, kao i vozila iz pravca Ilijaša za Sarajevo saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen.

Saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (u mjestu Tulje), svaki dan osim nedjelje, od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Iz BIHAMKA su rekli da na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povezani članci