Bisera Turković u posjeti Memorijalnom centru Potočari

Ministrica vanjskih poslova dr Bisera Turković sastala se 7. jula 2020. godine sa direktorom Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emirom Suljagićem i zamjenikom načelnika općine Srebrenica i predsjednikom Organizacijskog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici Hamdijom Fejzićem.

Tom prilikom razgovarano je o pripremama i organizaciji obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici. Istaknuto je da će sve aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida 11. jula biti obilježene u skladu sa situacijom i epidemiološkim prilikama. Ministrica Turković je iskazala punu podršku radu Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, kao i programskim aktivnostima koje se preduzimaju u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emir Suljagić upoznao je ministricu Turković sa aktivnostima i planovima Memorijalnog centra te proširenju infrastrukture, s naglaskom na biblioteku i arhiv. Na sastanku se razgovaralo i o podršci stranih organizacija radu Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari te finaliziranju aktivnosti u vezi sa započetim projektima.