Budi raja i pomozi porodici iz Tuzle da dobije siguran i topao dom

U našoj državi nije rijetkost da za osobe i porodice u teškoj ekonomskoj situaciji njihovi sugrađani sakupljaju novčanu i materijalnu pomoć, a nažalost, saznali smo za još jedan takav slučaj iz Tuzle.

Tešku situaciju samohrane majke i njene dijece opisanaje na društvenim mrežama, a svi su pozvani da pomognu. Objavu prenosimo u cjelosti:

“Kažu da je patnja naš najbolji učitelj. Čovjek kroz suze vidi dalje nego teleskopom. A ja danas vidim nešto sasvim drugo, jednu porodicu koja živi u šupi i današnje jutro je dočekala u strahu i nemiru, nekoliko djece koja sanjaju o životu i okolnostima prema kojima većina ljudi nema ni trunku zahvalnosti.

U pitanju je porodica Muratović iz Tuzle, samohrana majka sa troje male i bolesne djece. Majka nije u mogućnosti da radi jer je operisala bubrege i čeka je još jedna operacija. Trenutno žive u Tuzli, u jednoj maloj šupi bez izolacije, struje i vode. Bol je u životu neizbježna, ali patnja je, međutim, stvar izbora. Za njih već nije tako. Za njih je patnja rezultat političke situacije i društva u kakvom živimo.

Ne sanjaju o vilama, odmoru na Maldivima ili skupim autima. Najveća im je želja ako ima neko da im može pomoći pri izolaciji šupe u kojoj žive jer je djeci jako hladno navečer, a posebno tokom kišnih dana. O zimi ne smiju ni da razmišljaju. Za njih život nije život, već trpljenje. Kaže majka da je svako dobrodošao da pomogne ili podjeli radost sa djecom – pomoć pri izolaciji, hrana, lijekovi, radost neka djeci – za sve su zahvalni.

Ko god želi ili može da pomogne, možete je kontaktirati direktno na: 062-392-425. Gospođa se zove Senada Muratović.”

Raja, molim vas da podijelite bar ako nista.

Kažu da je patnja naš najbolji učitelj. Čovjek kroz suze vidi dalje nego…

Posted by Raja sa biroa on Tuesday, 7 July 2020